Stavanger Astronomiske Forening

INNHOLD

GAMMELT

LENKER

Besøk Vitensenteret!

Asteroidene

Nyhetsarkiv 2008

Perseidene 2008

Da er vi snart i gang igjen med en ny sesong, med årets Perseider. Desverre ser det ut til å bli gråvær, men leser du mellom linjene i værvarselet så er ikke dette 100% sikkert.

Skulle det bli et gløtt i skydekket, så er det trekvart måne, men den er lav og går ned tidlig, ca. 22. Det er kanskje allerede da verdt å starte observasjonene, da det kan komme noen fine strykere, men det er fårst etter midnatt man kan vente å se meteorer. Maksimum er 12 august kl. 0600, da er det forlengst lyst, men meteorsvermer er nokså uforutsigbare, det kan bli høye rater mens det er mørkt også. Svermen varer fra 17 juli til 24 august.


Radianten ligger i Perseus. Stjålet fra NASA

Brumle
10 aug. 2008

Ny webredaktør

Brumle har overtatt webben etter Hilde. Hilde har administrert vebben vår siden starten på 2000 tallet engang. Mens Hilde har en kunstner i seg, så lager jeg enklest mulig websider, bare så dere er advart.

Det kommer ikke til å bli gjort noen store forandringer med det første, vi får se etterhvert. Websiden har blitt til med enkle verktøy, basert på HTML 4 og kjører på universitetets webserver, og den policyen kommer til å bli fulgt videre. Dermed får vi sider som alle browsere kan lese, og kode som det går an å vedlikeholde.

Brumle
26 jan. 2008